آشنایی با سوله

آشنایی با سوله ساندویچ پانلی


 تاریخچه سوله فلزی در ایران و جهان 

استفاده از سوله‌های فلزی، نسبتاً جدیدتر از سوله‌های چوبی است و در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی در اروپا آغاز شد. با پیشرفت فناوری صنعتی و افزایش تولید فولاد، سوله‌های فلزی به عنوان جایگزینی برای سوله‌های چوبی در محیط‌های صنعتی و کشاورزی به کار گرفته شدند. در ایران نیز با پیشرفت صنعت فولاد ساخت و ساز سوله‌های فلزی در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ میلادی رونق گرفت. ساختمان‌هایی مانند سالن‌های ورزشی، سالن‌های نمایشگاهی و سوله‌های صنعتی در ایران از طریق استفاده از تکنولوژی سوله فلزی احداث شدند.

اما در جهان، استفاده از سوله‌های فلزی، پیشتر از ایران آغاز شده بود. در قرن نوزدهم، مهندسان فرانسوی به نام‌های فردریک هنری نیکولاس، هنری بریج و ژان باتیست کرنو، اولین سوله‌های فلزی را طراحی کردند. این سوله‌ها با استفاده از فناوری جدیدی به نام تیرهای گرد فولادی و انواع ساندویچ پانل طراحی و ساخته شدند. در ادامه، استفاده از سوله‌های فلزی در جهان، به سرعت گسترش یافت و به دلیل ویژگی‌های خاصی مانند سهولت در ساخت، انعطاف پذیری و هزینه کمتر نسبت به سوله‌های سنتی، در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار گرفت

انواع سوله ها
انواع سوله ها

  آشنایی با سوله 

سوله یا ساختمان صنعتی، ساختمانی است که برای مقاصد صنعتی و تجاری به کار می‌رود. این ساختمان‌ها اغلب به صورت ساده و بدون پوشش دیواری و یا با پوشش دیواری ساده طراحی شده‌اند و برای استفاده در کارخانجات، انبارها، فروشگاه‌ها، کارگاه‌ها، پارکینگ‌ها و غیره، مناسب هستند.
سوله‌ها معمولاً از جنس فلزی مانند فولاد ساخته می‌شوند و بر اساس نوع و کاربرد آن‌ها، به چندین نوع تقسیم می‌شوند. بعضی از انواع معمول سوله‌ها شامل موارد زیر هستند:

سوله خرپایی

این نوع سوله برخلاف سوله تیر و ورقی، از ستون‌ها و تیرهای فولادی به عنوان ستون‌های اصلی و دیوارهای بتنی یا سیمانی به عنوان دیوارهای خرپایی استفاده می‌کند. این نوع سوله برای کاربردهایی که نیاز به ارتفاع زیاد و محیطی با کیفیت زیبایی دارند، مناسب هستند.

سوله سبک

سوله سبک یا Light Gauge Steel (LGS) به ساختمانی اطلاق می‌شود که با استفاده از سیستم‌های فولادی سبک ساخته می‌شود. در این سیستم، برای ایجاد سازه از تیرچه‌ها و استوانه‌های سبک فولادی استفاده می‌شود که به صورت پیچیده‌ای به یکدیگر متصل می‌شوند تا یک سازه بلند و پایدار تشکیل شود. این سیستم از آنجا که با مصالح سبک و فولادی ساخته می‌شود، در مقایسه با ساختمان‌های سنگین و بلند، وزن کمتری دارد و در نتیجه نیاز به بنادر قوی و بزرگتری برای حمل و نقل و ساخت سوله کمتر است. به علاوه، برای ساخت سوله سبک، نیاز به زمان کمتری نیز دارید، زیرا این ساختمان‌ها با استفاده از تکنولوژی کامپیوتری پیشرفته، برش و خم‌شدن مصالح را بسیار سریع انجام می‌دهند. سوله‌های سبک برای مصارف مختلفی مانند انبارها، کارگاه‌ها، استودیوها و محل‌های تجاری دیگر مناسب هستند.

سوله تیر ورقی

سوله تیر ورقی (Steel frame)، نوعی ساختمان صنعتی است که از تیرها و ورق‌های فولادی ساخته شده است. در این نوع ساختمان، تیرهای فولادی برای پشتیبانی از بارهای سقف و دیوارها به کار می‌روند. ورق‌های فولادی نیز به عنوان پوشش دهنده بر روی تیرها قرار می‌گیرند. این نوع سوله با توجه به مزایایی که دارد، از جمله سرعت ساخت، قدرت بالای پشتیبانی و مقاومت در برابر زلزله و حریق، در بسیاری از کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، این نوع ساختمان قابلیت توسعه و تغییر شکل را نیز دارد.

به عنوان مثال، سوله‌های تیر و ورقی برای استفاده در انبارهای محصولات کشاورزی، انبارهای لوازم خانگی و مواد ساختمانی، کارگاه‌های صنعتی و تجاری، پارکینگ‌های سرپوشیده، فضاهای اجتماعی، استخرهای سرپوشیده و غیره، مناسب هستند

سوله UBM چیست؟

سوله UBM (Ultimate Building Machine)، نوعی ساختمان صنعتی است که با استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌ای به نام UBM ساخته می‌شود. این تکنولوژی بر اساس استفاده از ماشین‌آلات و دستگاه‌های خودکار برای تولید ساختمان‌های صنعتی با کیفیت و سرعت بالا است.

ساختمان‌های سوله UBM با ورق‌های فولادی پوشش داده شده‌اند و تیرها و ستون‌های فولادی در آن به صورت دایره‌ای شکل و به کمک دستگاه‌های خودکار، بهم جوشیده می‌شوند. با این روش، علاوه بر سرعت بالا در ساخت، کیفیت و استحکام بالای ساختمان نیز تضمین می‌شود. سوله‌های UBM به دلیل سرعت بالا در ساخت، قدرت بالای پشتیبانی و مقاومت در برابر زلزله و حریق، در بسیاری از کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین، این نوع ساختمان قابلیت توسعه و تغییر شکل را نیز دارد. به عنوان مثال، سوله‌های UBM برای استفاده در انبارهای محصولات کشاورزی، انبارهای لوازم خانگی و مواد ساختمانی، کارگاه‌های صنعتی و تجاری، پارکینگ‌های سرپوشیده، فضاهای اجتماعی، استخرهای سرپوشیده و غیره، مناسب هستند.

اجرای ساندویچ پانل
اجرای ساندویچ پانل

شروع پروژه 

مشاوره رایگان طراحی، خرید و اجرای سازه های ساندویچ پانلی با تجربه و دانش شرکت آرمه فولاد آسیا 

پروژه‌های خود را اصولی اجرا کنید.

 ساخت سوله سبک 

برای ساخت یک سوله سبک، ابتدا باید طرح و نقشه‌ی ساختمان را تهیه کرد و پس از آن مراحل زیر را انجام داد:

  1. پایه‌گذاری: در این مرحله باید یک پایه محکم و مناسب برای نصب ستون‌ها و دیوارهای سوله ایجاد کرد. پایه‌های بتنی یا استفاده از تیرچه‌های فلزی به عنوان پایه مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  2.  نصب ستون‌ها: در این مرحله ستون‌های فلزی یا بتنی در موقعیت‌های مشخص شده نصب می‌شوند.
  3. نصب تیرها: پس از نصب ستون‌ها، تیرهای فولادی به عنوان ستون‌های فرعی در موقعیت‌های مناسب نصب می‌شوند.
  4. اجرای دیوارهای سبک: با استفاده از پانل‌های ساندویچی، فوم سیمانی یا پلی‌کربنات دیوارهای سبک در موقعیت‌های مناسب نصب می‌شوند.
  5. نصب پوشش‌ها: در این مرحله پوشش‌های برای سوله انتخاب و نصب می‌شوند. انواع پوشش‌های سوله شامل ورق‌های فولادی، پانل‌های ساندویچی و پلی‌کربنات هستند.
  6. نصب درب و پنجره: در این مرحله درب و پنجره‌های سوله نصب می‌شوند.
  7. نصب تجهیزات: در این مرحله تجهیزاتی مانند سیستم‌های برقی و تهویه مطبوع، نورپردازی و سایر تجهیزات نصب می‌شوند.

در کل، ساخت یک سوله سبک نسبت به سایر نوع سوله‌ها سرعت و زمان کمتری برای ساخت دارد ولی همچنان نیاز به دقت و مهارت دارد.

 انواع پوشش سوله 

پوشش سقف سوله

معمولا پوشش سقف سوله ها از ساندویچ پانل سقفی، ورق گالوانیزه رنگی و ساده، ورق آلومینیوم با انواع عایق پشم شیشه، فوم، کارتن پلاس و پسم و سنگ، پوشش سقفی پلی کربنات تشکیل می‌شود. در سقف سوله ها بیشتر از مصالح زیر استفاده می‌شود:

  •  از ساندویچ پانل با فوم عایق پلی استایرن
  • از پانل ساخته شد با ورق گالوانیزه و پشم و شیشه
  • از پانل ساخته شده با ورق آلومینومی و پسم و شیشه
انواع پوشش سقف سوله
انواع پوشش سقف سوله

پوشش دیوارهای سوله

انتخاب پوشش دیوارها و بدنه سوله با توجه به شرایط آب و هوایی صورت می‌پذیرد. این پوشش علاوه بر رعایت استانداردهای محیط زیستی، بایستی سبک، مقاوم در برابر ضربه و سوانح طبیعی مانند زلزله، سیل و آتش‌سوزی باشد.

در نهایت می‌توان از موارد ذیل برای پوشش دیوار ها استفاده کرد:

  1. ورق گالوانیزه، ورق آلوزینک، ورق آلومینیوم
  2. ساندویچ پانل سقفی و دیواری که از نوع پلی یورتان می باشد و ضخات آن ها بین ۴، ۵، ۶، ۸ و ۱۰ مناسبترین ضخامت ها می باشد.
  3. آجر و سیمان برای دیوار های سوله؛ در این روش سقف سوله را با ساندویچ پانل سقفی اجرا می‌کنند و برای دیوارها از آجر و سیمان استفاده می‌کنند. البته این روش در گذشته مرسوم بود و در حال حاضر از این روش استفاده نمی‌کنند.

پوشش کف سوله

کفپوش یکی از مهمترین بخش‌های ساخت سوله در هر کارخانه و کارگاه، تجهیزات کف است و  باید مناسب با محیط کاری باشد به طوری که به تجهیزات آسیب وارد نکند و به دلیل استفاده دائم باید مقاومت و اصطکاک در برابر فشار زیاد باشد.

انواع کفسازی سوله:

  • کفسازی سوله با بتن
  • کفسازی سوله با کفپوش اپوکسی بهداشتی
  • کفسازی با کفپوش پلی یورتان
  • کفسازی سوله با بتن ماله پروانه ای
ساندویچ پانل سقفی

محصولات آرمه فولاد آسیا

مشاهده لسیت محصولات ایران ساندویچ پانل

مزایای سوله فلزی

سوالی که اغلب مصرف کنندگان از ما دارند این است که مزایای سوله فلزی نسبت به سوله چوبی چیست که قیمت بالاتری نسبت به سوله چوبی دارد؟!!!

در کل چه سوله فلزی ارزان قیمت، چه سوله چوبی ممکن از لحاظ  قیمت به صرفه باشند اما در دراز مدت خسارات مالی متعددی را برای شما به همراه خواهد داشت. بهتر است برای افزایش مقاومت سوله ها از ورق های فولادی نازک در ساخت سوله استفاده نکنید.

مقاوم در برابر زنگ

سوله ها در فضای باز ساخته می‌شوند و همواره در معرض بارندگی قرار دارند، یکی از متداول ترین معظلاتی که برای سوله های فلزی بی کیفیت رخ می‌دهد زنگ زدگی است. در درجه اول نوع فلز و اتصالات سوله را باید با توجه به شرایط آب و هوایی انتخاب شوند که از خوردگی و زنگ زدگی جلوگیریکنید. 

ورق هایی که از فولاد گالوانیزه ضخیم ساخته شده اند، روند گالوانیزه کردن فولاد در این ورق ها خاصیت ضد آب ایجاد کرده‌اند، همین موضوع این ورق ها را ضد زنگ نیز می‌کند. برخی از ورق ها نیز در مراحل تولید رنگ آمیزی می‌شوند، جنانچه در رنگ پوشش پلی استر وچود داشته باشد این لایه رنگ خاصیت صد زنگ در ورق های سوله ایجاد می‌کند.

سبک بودن سوله های فلزی

وزن سوله های فلزی به نسبت ساختمان های سنتی بسیار سبک است همین موضوع طول عمر این سازه ها را افزایش می‌دهد.

تعمیر و نگهداری آسان سوله های فلزی 

هزینه تعمیر و نگهداری سوله های فلزی در قیاس با سایر سوله ها پکمتر است، البته نرخ وسایل مورد نیاز برای تعمیر و نگهداری سوله ها با توجه به شرایط اقتصادی و  اص

سوله های چوبی ظاهر زیبا و سنتی در برابر سوله های فلزی دارد اما محصولاتی مانند چوب همیشه به طور مداوم با اثرات هوا و سایش طبیعی در حال مبارزه است به معنای رنگ آمیزی، دوباره کاری و بازسازی دیوارها.

انواع ورق‌ های ساندویچ پانل
انواع ورق‌ های ساندویچ پانل

شروع پروژه 

بهترین برندها را با مناسب ترین قیمت از شرکت آرمه فولاد آسیا بخواهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *