تولید ساندویچ پانل
ساندویچ پانلها یکی از مصالح ساختمانی بسیار مفید و پر کاربرد هستند که به دلیل ویژگیها و مزایای منحصر به فردی که دارند مورد توجه افراد قرار گرفتهاند. در این مقاله قصد داریم مراحل تولید ساندویچ پانل را برای شما شرح دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.
انواع روش تولید ساندویچ پانل
امروزه شرکتهای مختلفی به تولید و توزیع ساندویچ پانل مشغول هستند. این شرکتها به طور کلی محصولات خود را به دو روش کانتینوز (پیوسته) و دیسکانتینوز (غیر پیوسته) تولید میکنند. در نتیجه ما نیز مراحل تولید ساندویچ پانل در هر روش را به طور مجزا بررسی کردهایم. لازم به ذکر است که آموزش نصب ساندویچ پانل ها نیز اهمیت ویژهای دارد که بایستی در مقالهای مجزا به این مورد پرداخته شود.
روش کانتینوز (پیوسته)
روش کانتینوز با نامهای پیوسته یا ممتد نیز شناخته میشود. مراحل تولید ساندویچ پانل در این روش از این قرار است که در ابتدا مواد اولیه نظیر ورق گالوانیزه، فوم پلییورتان یا پی استایزن و چسب فوم که برای ساخت پانل لازم هستند، به طور هم زمان وارد دستگاهها میشوند. پس از گذرانیدن فعل و انفعالاتی داخل دستگاه محصول نهایی با ابعاد اندازههایی که قبلاً به دستگاه تعریف کردهاند، از دستگاه خارج میشود. این محصولات پس از خروج از دستگاه میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند. در روش کانتینوز از دستگاههای مختلفی همچون دستگاه کانتینوز پلییورتان و دستگاه کانتینوز پلی استایرن بهره میگیرند. با توجه به نوع دستگاه در مراحل تولید ساندویچ پانل نیز تغییراتی ایجاد میشود.
دستگاه کانتینوز پلییورتان
دستگاه کانتینوز پلییورتان در گروه اولین دستگاههایی است که برای تولید ساندویچ پانل وارد ایران شده است. دو یا چهار عدد رول گیر بر روی این دستگاهها تعبیه شده است. البته در برخی از دستگاههای کانتینوز پلی پورتان ممکن است بیش از چهار عدد رولگیر تعبیه شده باشد. برای تولید پانلها با این دستگاه در ابتدا رولهای ورق گالوانیزه را با استفاده از دستگاه رول باز کن، باز میکنند. پس از باز شدن رولها، آنها را داخل دستگاه رول فرمینگ قرار میدهند. پس از طی این مراحل، ورقها آماده هستند.
حال لازم است تا ورقی را که بر روی و زیر ساندویچ پانل قرار خواهند گرفت به طور جداگانهای وارد غلطک هایی مخصوص کنند. پس از گذرانیدن این کار، در ادامه مراحل تولید ساندویچ پانل، ورقها را با در نظر گرفتن ابعاد و اندازه سفارش با فاصله معین از یکدیگر قرار میدهند. حال نوبت آن است که فوم عایق بین آنها تزریق شود. پس از تزریق فوم عایق بایستی ساندویچ پانلها را تحت فشار، پرس و یا گرما قرار دهند. پس از پرس یا گرما دادن به پانلها، آنها را توسط دستگاه برش ساندویچ پانل، در اندازههای سفارشی برش میدهند و سپس بسته بندی کرده و به بازار توزیع میکنند. توجه داشته باشید که تمام مراحل گفته شده در داخل دستگاه کانتینوز پلییورتان انجام میشود. پانلهایی که توسط این دستگاه تولید میشوند، از نوع ساندویچ پانل پلییورتان هستند.
دستگاه کانتینوز پلی استایرن
در واقع مراحل تولید ساندویچ پانل توسط دستگاه کانتینوز پلی استایرن نیز بسیار شبیه به دستگاه کانتینوز پلییورتان است. تنها تفاوت این دستگاهها در آن است که هنگام استفاده از دستگاه کانتینوز پلی استایرن به جای ساندویچ پانل پلییورتان، ساندویچ پانل پلی استایرن تولید میشود. در این دستگاهها نیز به تعداد ۲ یا ۴ عدد غلطک و همچنین رول فرمینگ تعبیه شده است. سایر مراحل نظیر تزریق و پرس فوم، برش و بسته بندی در این دستگاه نیز عیناً تکرار میشود.
شباهتها و تفاوتهای دستگاه کانتینوز پلییورتان و دستگاه کانتینوز پلی استایرن
مراحل تولید ساندویچ پانل در هر نوع از دستگاههای دستگاه کانتینوز پلییورتان و دستگاه کانتینوز پلی استایرن یکسان بوده و روش تولید در آنها به طور روش کانتینوز (پیوسته) است. تنها تفاوت این دو دستگاه در نوع پانل تولیدی دانسته میشود. به طور که از دستگاه کانتینوز پلییورتان برای تولید پانل پلییورتان و از دستگاه کانتینوز پلی استایرن برای تولید پانل پلی استایرن استفاده میشود.
روش دیسکانتینوز (غیر پیوسته)
آنگونه که قبلاً نیز به آن اشاره کردیم روش دیگری برای تولید ساندویچ پانلها وجود دارد که به روش دیسکانتینوز یا غیر پیوسته و یا غیر ممتد نیز شناخته میشود. در این روش خطوط تولید به طور کلمل از یکدیگر مجزا هستند. یعنی از ابتدا تا انتهای پروسه تولید بایستی تمام کارها به صورت مرحله به مرحله انجام شود. در واقع در این روش هر قطعه به صورت جدا تولید شده و مجموع آنها با یکدیگر محصول نهایی را تشکیل میدهد.
در این روش نیروی کار انسانی، نقش پر رنگ تری را ایفا میکنند و همه چیز به دستگاه بستگی ندارد. یک نکته بسیار مهم در این روش آن است که تمام مراحل تولید ساندویچ پانل بایستی به طور کامل نظارت شده و بر روی آنها مدیریت باشد. در این روش، بایستی پی از انجام هر مرحله ای، محصول کنترل شود و اگر ایرادی داشت ایراد آن برطرف شده و سپس وارد مرحله بعد شود. در این روش نیز همانند روش قبل، از دو دستگاه مختلف میتواند برای تولید ساندویچ پانل استفاده کرد.
دستگاه دیسکانتینیوز پلییورتان
کار این دستگاه به این صورت است که اول ورقها را با استفاده از دستگاه رول فرمینگ برش میدهند. پس از آن با استفاده از دستگاههای مخصوصی، ورق لایههای بیرونی پانل را پرس میکنند.
پس از آن نوبت به تزریق فوم پلییورتان بین دو ورق میرسد. در آخر نیز با گرم کردن و سرد کردن، فوم تزریق شده خشک میشود. پس از طی تمامی این مراحل پانل از قالب جدا شده و به سراغ پانل بعدی میروند.
دستگاه دیسکانتینیوز پلی استایرن
در این نوع از دستگاه نیز تمام مراحل تولید ساندویچ پانل به صورت مجزا انجام شده و در انتها آنها به یکدیگر مونتاژ میشوند. یعنی با دستگاه رول فرمینگ، ورق گالوانیزه در ابعاد مورد نظر برش داده میشود. در ضمن فوم پلی استایرن نیز با ضخامتهای مختلف و صورت مجزا برش داده میشود. پس از طی این مراحل، فوم توسط چسب پلی یورتان یا ماستیک به ورقههای پانل متصل شده و تحت پرس قرار میگیرد تا خشک شود. پس از خشک شدن فوم محصول نهایی آماده است.
مراحل خط تولید ساندویچ پانل به زبان ساده
همانطور که در طول این مقاله بیان کردیم، مراحل مختلفی برای تولید یک پانل ساندویچی طی میشود. به زبان سادهتر میتوانیم آنچه را که از مراحل تولید ساندویچ پانل توضیح دادهایم، به صورت زیر بیان کنیم:
در ابتدای مراحل تولید ساندویچ پانل، ورقهای گالوانیزه بر روی دستگاه فرمینگ قرار داده میشوند. سپس در بین این ورقها فوم تزریق میشود. توجه داشته باشید که برای تزریق فوم از دستگاههای مخصوص استفاده میشود. مایع و مواد فوم طی فرایندهای شیمایی به فوم پلییورتان تبدیل میشوند.
پس از انجام مراحل بالا حال نوبت برش فرا میرسد. در این مرحله ساندویچ پانلها با توجه به نیاز و سفارش مشتری توسط دستگاه کاتر برش داده میشوند. بعد از گذرانیدن مرحله برش، محصول نهایی آماده است. محصولات خروجی برای بسته بندی به دستگاهی به نام کولینگ انتقال داده میشوند. پس از بسته بندی، این محصولات آماده توزیع در بازار هستند.
بررسی یک نکته مهم
توجه داشته باشید که کل فرایند و مراحل تولید ساندویچ پانل چه در روش مستقیم و چه در روش غیر مستقیم، مشابه هم هستند. تنها تفاوت بین این روشها در آن است که در روش مستقیم تمام کارها در دستگاه انجام شده و محصول نهایی تحویل داده میشود. اما در روش غیر مستقیم با اینکه دقیقاً همان مراحل تولید ساندویچ پانل طی میشود، اما این مراحل به طورت یک به یک و مجزا انجام میشود.
- مطلب مرتبط:
- ساندویچ پانل آلوزینک
بدون دیدگاه